Тайни и загадки

Загадъчни улики в картини предупреждават за наказания над човека

Загадъчно изображение се намира на стената на катедралата „Свети Цховели” в Грузия.

На него се виждат два странни летящи обекта с куполообразна форма. Тези изображения се откриват не само в Грузия.

Италия, Германия, България, Армения, Румъния, Франция са част от местата, където ги откриваме.

Тайнствените летящи обекти

Данни за тайнствени летящи обекти има навсякъде по света. В религиозни текстове, устни традиции, петроглифи или картини, хората от миналото ни дават информация за това, което са видели в небето преди стотици или хиляди години.

Винаги след като хората са ги виждали в небето са настъпвали тежки времена. Така например преди пандемията от „Испански грип“* са описани случаи на наблюдение на НЛО.

Официалната наука не ги признава и ги обявява за спекулации. Но за това, което очите виждат да бъде превърнато в неистина се изискват огромни усилия.

Картината на разпъването на Христос съдържа нещо загадъчно, което веднага се откроява. Мистериозните обекти в горния десен и ляв ъгъл много приличат на летящи дискове с огнени дири.

Но какво може да е летяло в небето преди хиляди години? Дали художниците са изобразили летящи дискове или нещо съвсем различно?

Обектите изглеждат като куполовидни дискообразни летящи тела с нещо, излизащо от всеки от тях, напомнящо някакъв вид гориво.

Според мнозина световната религия се основава на „същества“, които не са от Земята.

Кой е наистина Бог?

Бог не е от Земята и множество загадки обгръщат религията. На много древни икони с религиозна тематика се виждат подобни на летящи чинии обекти.

Например картината „Чудото на снега” на Мазолино да Паникале, картината „Благовещение със свети Емидий” на Карло Кривели, картината в манастира „Високи Дечани” в Косово, картината „Мадоната със свети Джованино” и много други.

Историците, изучавали картината

от ХІХ век смятат, че това не са НЛО и че странните „обекти“ с куполообразна форма представляват ангели-пазители.

Обектът в горния ляв ъгъл е с червеникав цвят, а този в горния десен ъгъл е по-блед.

Найджъл Уотсън, автор на „Ръководство за изследване на НЛО“ смята, че на картината не са изобразени действителни НЛО.

На нас ни изглеждат така, но трябва да разберем, че художниците в миналото не са се придържали към буквалното представяне на нещата и често използват символика.

Обектите в картината символизират светлината (живота) и тъмнината (смъртта). Много художници рисуват Слънцето, Луната или ангели, за да представят тези символични елементи. По принцип аз не виждам извънземни тук.“

Други учени оборват

мнението на Найджъл Уотсън, позовавайки се на картината на Арент де Гелдер от 1710, на която е изобразено кръщението на Иисус.

На нея се вижда летящ в небето обект с формата на диск. Лъчите, които се спускат от този обект, осветяват Иисус и Йоан Кръстител.

Всичко това е малка част от съхранените факти за присъствието на висши цивилизации идвали на планетата.

Твърди се, че Инквизицията

е отнела стотици картини описващи пристигането на посетители от други светове. Доказателствата са по цялато земно кълбо, въпреки огромните усилия на определени кръгове да ги прикрият.

Да, хората са били посещавани и напътствани. И винаги щом са нарушавали предначертаното са санкционирани. И то с пандемии, които променят света завинаги.

Справка:

Испански грип е названието на световната пандемия от грип (инфлуенца), обхванала целия свят.

Пандемията продължава от януари 1918 г. до декември 1920 г., достигайки разпространение дори до Арктика и отдалечените островни групи в Тихия океан.

Данните за смъртността варират в доста широки граници, между 17 и 50 милиона жертви до максимум 100 милиона.

Но дори отчитайки по-малкото число, испанският грип е едно от най-смъртоносните бедствия в човешката история. При тогавашното население на Земята от 1,86 милиарда души, между 3% и 5% загиват, 500 милиона (27%) са заразените.

В историческите и епидемиологичните данни няма яснота относно географския произход на пандемията.

За разлика от повечето грипни епидемии, които засягат предимно малолетни и по-възрастни хора в недобро здравословно състояние, при испанския грип голяма част от заразените са млади зрели хора в отлично здраве.