Тайни и загадки

Загадъчният разказ на Стюард Суердлоу за проекта Монтоук

В източния край на Лонг Айланд се намира изоставена военна база, на име Камп Хиро. Базата била използвана през Войната за независимост от специални наблюдатели. Те следели за британски кораби. Има оскъдни детайли какво са правили военните тук през ХХ век. Знае се, че базата е била активна през Студената война.

Поглед към миналото й е възможен благодарение на голямо доказателство, което е там и днес. Съоръжението Монтоук беше интересно с това, че притежаваше една от двете радарни чинии SAGE. SAGE означава Полуавтоматична наземна среда и една от малкото, които някога са построени. Чинията била свързана с едни от най-мощните компютри. Построена е да осигури радарно покритие на голяма част от територията на САЩ. Изследователи казват, че нещата в Монтоук може да не са такива, каквито изглеждат.

За радарната чиния SAGE в съоръжението Монтоук се твърди, че е използвана в експерименти с хора. Ако са тествали хора, това може да обясни потайността, която все още обгражда базата. Огромни бетонни плочи закриват всеки вход. Всичко над земята е щатски парк, но според официални актове, американското правителство все още има правата над всичко под земята. Правителството на САЩ ще ви каже, че долу няма нищо. Тогава, какъв е проблемът? Защо не разрешават на ентусиасти да изследват района?

Има ли доказателство под Монтоук, което правителството иска да запази в тайна? Ако е така, какво е то? Стюарт Суердлоу твърди, че не само е участвал в експериментите в Монтоук,  но е и оцелял. “Участвах в Проект Монтоук от 1970 до 1983 г. Те провеждаха експерименти с пътуване във времето и аз участвах в тях.”

Стюарт смята, че е бил доведен в проекта, заради миналото на семейството си. Моят прачичо, Яков Свердлов, е един от основателите на Съветския съюз. А синът му Алексей, който беше мой братовчед, основал КГБ. Екперти работили по наблюдение на терена смятат, че специалната енергия, създавана от уникалния радар на Монтоук, била част от военен експеримент за пътуване във времето. Стюарт Суердлоу казва, че е създал част от оборудването. “Участвах в разработването на технологията на т.нар. Стол Монтоук.” Разказите му изненадват определени кръгове и той е осмиван в пресата и медиите.

Според Суердлоу, „Столът Монтоук“ смесва мисловната енергия на участниците с огромните електромагнитни полета, създавани от радара SAGE. Никола Тесла е пионер в изследванията на електромагнитните полета и предал тази технология на флота. Те пък я използвали в „Експеримента Филаделфия“. Изследователите смятат, че голям електромагнитен заряд може да създаде ефект на червеева дупка. Неотдавна учени създадоха такава в лаборатория.

Не знам какво се случва с телата ни, когато влезем в червеева дупка и излезем от другата страна. Това е въпросът. Но Стюарт Суердлоу казва, че знае отговора. Понякога се озовават в открития космос. Понякога в тухлени стени или камък. Според Стюарт Суердлоу, 300 000 човека са участвали в експериментите в Монтоук. Ако е така, защо други не говорят за това? Ило това е поредната конспиративна теория, която ще потъне в забрава.

НП/2017