Съзнание

Загадката на числото 37, която може да отвори нови светове

Дали извънземни са проектирали нашия генетичен код? Според нова научна теория, отговорът на въпроса за произхода на живота може да идва от числото 37, което да докаже, че нашият генетичен код е създаден от древна извънземна цивилизация.

Идеята, че животът на Земята има извънземен произход не е нова. Но сега двама изследователи вярват, че са разгадали древен код. Според тях той доказва, че животът е бил донесен на Земята от извънземни същества.

Максим Макуков от Фесенковския астрофизически институт в Алмати, Казахстан, твърди, че е открил „интелигентен по вид сигнал“, който е кодиран в нашия генетичен материал.

Макар да признава, че теорията е „необичайна“, той и неговият ментор, математикът проф. Владимир Щербак вярват, че имат убедителни доказателства, че нашият генетичен код съдържа не просто послание, а подпис.

Казахстанското научно дуо отива още по-далеч. Те вярват, че животът е резултат от „директна панспермия“ – умишлено изпратен на Земята от извънземна цивилизация.

Двамата учени анализират генетичния код – набора от правила, който превежда ДНК върху белтък и не се променя при предаване от поколение на поколение. Така те установяват, че в анализите многократно се появява числото 37. Например масата на молекулярното ядро, споделяна от всичките 20 аминокиселини е 74 (което е 37 х 2).

Дали наистина нашата ДНК съдържа скрито послание? Друг пример се базира върху „Трансформацията на Румер“. Руският учен Юрий Румер първи открива през 1966 г., че генетичният код може да се дели по равно наполовина.

Като едната половина е съставена от „кодони на цяло семейство“ (кодон или триплет – комбинация от три нуклеотида, всеки от които кодира една аминокиселина, като информацията за белтъците е кодирана в ДНК).

Другата половина – от „кодони на разделено семейство“, които нямат кода AC – аминокиселина, използвана за изграждането на протеини.

Съществуват общо 28 кодона, които имат тотална атомна маса от 1665 и съединена верижно разклонена атомна маса от 703, като и двете са производни от 37.

В статия за своето изследване, публикувана в списание „Икар“, учените посочват девет случая на появата на числото 37 и заявяват, че шансовете това да стане случайно толкова много пъти в генетичния код е едно на 10 трилиона.

„Веднага стана ясно, че генетичният кодът не е случайна структура. Математическите модели, които описваме, не само не са случайни. Може би те отдавна са си отишли. Може би са все още живи.

Те съдържат характеристики, които много трудно могат да се обяснят с естествените природни процеси“, обяснява проф. Макуков пред New Scientist.

Що се отнася до вложеното послание, казахският учен заявява: „Може би те отдавна са си отишли. Може би са все още живи. Смятаме, че тези въпроси ще получат отговори в бъдеще“.

НП©