Загадката Розуел. Какво се случи в Ню Мексико преди 70 години?

През 2011г. ФБР разсекретява документ, който разказва за тайнствените събития в Розуел. Много скептици смятат, че това е измислица, но в документа, с дата 1950 година се констатира, че агент на ФБР (името му е внимателно прикрито) е съобщил за откриването в пустинята на три летящи чинии, в които е имало тела на човекоподобни същества в сребристи костюми. Те са били високи само един метър.

Ричард Ренкен, летец ветеран, каскадьор наблюдавал полета на кръгли обекта, летящи със скорост 50 мили в час, подредени във формата на буквата “ V“. След това, вечерта на 02 юли 1947 година, около 21.50 часа г-н и г-жа Денуам видели ярко светещ овален летящ обект, оставящ след себе си червена светлина и летящ, на северозапад от Розуел, щата Ню Мексико.

Фермерът Уйлям Мак Брейзъл чул точно по същото време мощен взрив. На следващия ден – четвъртък 03 юли, той заедно със седемгодишния Тимъти Проктър – син на съседи, забелязали на пасището във фермата „леки метални парчета“. Те били разпръснати безразборно върху не малка площ.

Оказало се, че обектът, видян от семейство Денуам е катастрофирал в ранчото на фермера Брейзъл, след като преди това експлоадирал във въздуха през нощта на 02 юли 1947 година, поради лоши метеорологични условия и магнитни бури.

След като взел няколко парчета, за да ги покаже на съседите си, в неделя на 06 юли 1947 г. Брейзъл направо се изумил от това, което видял. Парчетата не се подлагали на никакви деформации, дори при удар с чук. Освен това, по някои от тях имало странни йероглифи.

На 07 юли сутринта фермерът Брейзъл отвел групата в своето имение, където намерили още метални отломъци. А на около две мили от мястото с отломъците бил намерен и корабът, частично забил се в земята, около който разпръснати лежали четирите мъртви тела на екипажа, за които по-късно е направено предположението, че са се катапултирали само миг преди катастрофата.

Гледката била покъртителна. Телата на пилотите били облечени в еластични сребристи комбинезони и изглеждали ужасно, защото не приличали на хората. Те заедно с останките на кораба били натоварени на два камиона и откарани в базата още същата вечер.

„Експертизата“ на останките от кораба е направена спешно, защото „от най-високо ниво“ вече са били отдадени специалните заповеди и инструкции как трябва да се действа по-нататък. Собственикът на местното радио в Розуел бил принуден да не „дава никаква информация“ относно инцидента. Трябвало да се твърди, че местните военни са „взели метеорологичен балон за летяща чиния“.

По-късно останките от кораба заедно с мъртвите тела са откарани с транспортен военен самолет във Военно въздушна база „Райт Патерсън“ за изследване. Там се намирал най-развития научно-технически изследователски център на САЩ по това време.

Ден по-късно въздушните сили дават пресконференция и обясняват, че разбилото се при Розуел летящо устройство е аеростат.

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.