Тайни и загадки

Загадките описани от Нострадамус озадачават и днес

В центурия 5, квартет 98, пише:

„На 48 градуса в края на Рака, толкова голяма суша, рибата сварена в морето, реките, езерата, разтревожени от огъня в небето страдат.“

Ако вземем една карта и погледнем северното полукълбо, ще видим, че големите райони производители на зърно, се намират на 48 градуса. Някои стихове говорят за пропадане на човечеството в канибализъм поради липса на храна в света.

Гладът е най-заплашителната от всички заплахи,

и от всички предсказания със злокобен тон. Определят гладът като път, който води към деня на страшния съд.

Гладът не е заплаха предсказана само от Нострадамус и група антични култури. Предполага се, че подобно на маите, египтяните също са гравирали послания в религиозните си сгради.

Учени поддържат теорията, че античните процъфтяващи цивилизации, може би са били унищожени от катастрофи подобни на описаните от Нострадамус.

Предупреждават ли ни египтяните

за опасностите, които ни очакват? Съдържат ли пирамидите шифър за края на света, подобен на описания от Нострадамус?

Изгубената книга на Нострадамус посочва ера, в която предсказания и астрономия, се приближават до такава степен, че способстват да променят изцяло света. И тя изглежда ще бъде в наши дни.

Трите последователни затъмнения през недалечната 2012 г. бяха тези, които отключиха всичко ставащо днес.

Трите затъмнения бяха знаменателни

Едно „стандартно“ слънчево затъмнение, второ – на Слънцето с Венера и третото бе затъмнението на всички времена – на Слънцето с центъра на галактиката.

Интерпретаторите мислят, че формата на спирала върху главата на Скорпиона, е директна връзка към спираловидната форма на Млечният път.

Но през 1600 г. едва ли някой е имал знанията, че принадлежим на една галактика, имаща форма на спирала.

Нострадамус твърдо е вярвал, че значението на живота е изписано върху планетите и звездите. Вярване, което присъства и в
основата на египетската философия, и е актуално до наши дни.

НП/2021