Заплатите на учителите на дневен ред. За поредно лято

Поне по 2000 лева ще получават на месец директорите на училища след 4 години.

Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев. Пред бТВ той обясни, че увеличението на учителските заплати от следващия месец няма да е единствено. Те ще продължат да растат стъпка по стъпка.

Крайната цел е в края на мандата на настоящото правителство, т.е. през 2021 г., месечните възнаграждения на хората в образователния сектор да достигнат средно ниво от 1600-1700 лева.

След сегашното, ново увеличение е планирано за догодина.

„760 лева ще бъде най-ниската учителска заплата след предстоящото увеличение от септември. Най-ниската основна директорска заплата ще започва от 960 лева“, обясни Вълчев.

Той допълни, че за да бъдат осъществени плановете, за всяка от следващите 3 години са заложени по 330 млн. лв. повече спрямо предходната за изпълнението на този ангажимент.

В 4-годишен план това са близо 1,4 млрд. лева. Средствата ще бъдат планирани в бюджета за увеличение на учителските възнаграждения“, изчисли министърът, предаде БГНЕС.

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.