Хипотези

Започна ли тераформирането на планетата за друга цивилизация?

Националното управление по океаните и атмосферата (NOAA) на САЩ публикува преди време своя годишен доклад за Арктика и резултатите показват, че регионът е в процес на бърза трансформация.

Естествените популации намаляват, морският лед се топи и вечната замръзналост деградира, отделяйки въглерод и ускорявайки климатичните промени. Картината е апокалиптична и ставащото на планетата не е никак случайно.

Докладът отбеляза някои нови шокиращи моменти, включително въздействието на изменението на моделите на вятъра и колко уязвими са коренните жители на Арктика.

Десетки изследователи противници на ортодоксалната наука изказват ред хипотези. Някои от тях са направо фантастични, но не са лишени от смисъл и предизвикват все повече внимание.

Големите промени са в ход

Въпросът, който тези хора задават е категоричен: Започна ли тераформирането на планетата за друга по-висша цивилизация от нашата?

Отговорите се налагат сами и са видими в климатичните промени по цялата планета Земя. Ако това ви се струва измамно, вие лично, как приемате ставащото с времето този декември?

Най-яркият признак за промяната и така нареченото тераформиране откриваме в Арктика. И то е свързано с покачването на градусите на територията на целия континент.

Средната температура

през последните 12 месеца заема второто място от 1900 г. насам, като надвишава нормата с 1,9 ° C. Това допринася за топенето на морската ледена покривка, която е намаляла драстично по дебелина и площ.

Какво ще видим тепърва след топенето на ледовете и дали няма да останем изненадани от гледката?

Очевидно на ледения континент дори сега се виждат на сателитни снимки следи от огромни верижни машини, но това не се коментира.

И още нещо:

Състоянието на леда го прави уязвим за случайни метеорологични събития. Точно това се случи през есента на 2018 г., когато топлите югозападни ветрове предотвратиха замръзване на акваториите по крайбрежието на Берингово море.

Фаталното затопляне бе регистрирано отново през зимата на 2019 г. и продължи до пролетта на тази година. А температурите вървят нагоре. 

Според учените

по-рано подобни случаи не са имали голямо влияние, защото ледената покривка по това време вече е била оформена и доста дебела. Днес нещата изглеждат различно.

В резултат на притока на топъл въздух, свързан с горещите вълни, които удариха Европа през тази година, ледената покривка на Гренландия претърпя масивно топене.

Единствената година с още по-голямо топене беше 2012 година. Забележете внимателно, коя е годината и дали е случайно отключването на процеса в определения момент. Ето защо е важно да четем между редовете.

Заплахата тепърва нараства

В допълнение към дългосрочната заплаха от повишаване на морското равнище, загубата на морски лед в Арктика застрашава начина на живот на местните общности, които се нуждаят от стабилна ледена покривка, за да се движат и търсят храна.

Казано накратко: Предстои поредното преселение на хора от едно място на друго.

Освен това поради топенето в региона много местни семейства са принудени да се откажат от традиционния начин за съхранение на храната в ледените изби. Шегата да продадеш хладилник на ескимос, повече няма да е весел анекдот, а реален факт.

Тази година учените предупреждават

за размразяване на вечната замръзналост, което отделя въглерод в атмосферата с по-бърза скорост, отколкото растенията го усвояват.

Всичко това, а и други неоспорими факти говорят за случващото се като за подготовката на „нова земя“. Човешкият живот е прекалено кратък за огромните планове на великите цивилизации овладяли космоса.

За около стотина години нашата планета ще се промени драстично и ще бъде подготвена за следващата цивилизация, твърдят така наречените конспиратолози.

НП/2022