Хипотези

Заработи нова система за потисничество на хората

Скандално известният Сноудън предупреждава, че правителствата използват коронавируса, за да създадат нова система на потисничество.

Бъдещето може да е непредсказуемо, но глобалната пандемия не може да продължи вечно.

Всички правителства на планетата многократно са били предупредени, че в един момент вирусна пандемия ще помете света. И въпреки това те не можаха да се подготвят за новия коронавирус.

Говори Сноудън

„Всеки учен, всеки изследовател, който наблюдаваше разпространението на коронавируса, знаеше, че ще се случи пандемия“, казва известният агент Едуард Сноудън в ексклузивно интервю с основателя на VICE Шейн Смит.

Въпреки това системата ни провали


Няма нищо по-предвидимо от кризата в общественото здравеопазване, обяснява Сноудън.

И всеки академик, всеки изследовател знаеше, че това е пандемия. Включително специалните служби знаеха предварително за задаващата се катастрофа.

Китайското правителство се опита

да изпрати западните журналисти извън страната точно в този момент, когато имаше искане за достоверна информация за развитието на епидемията, припомня Сноудън.

„Коронавирусът изглежда е засегнал сериозно гражданските свободи и правото на личен живот?“

На тази констатация Едуард Сноудън отговори следното:

Докато авторитаризмът се разпространява и се въвежда нова форма на мерки за опазване на здравето на хората страдат. В извънредно положение ние не само жертваме нашите права, но и свободи.

Днес живеем в един по-малко либерален и по-малко свободен свят. Това е видно с невъоръжено око и никой не знае какво да очакваме утре.

„Наистина ли вярвате, че когато премине първата вълна, втората вълна, шестнадесетата вълна на коронавируса, спечелените позиции от властта ще бъдат подарени на гражданите?

Никакви алгоритми и свободи за взаимодействие с обществото няма да бъдат запазени след кризата, която ще бъде разтягана във времето докато е удобно на елита?

Без значение как се използва това, което се изгражда днес, то е отлична система на потисничество.

източник