Тайни и загадки

Защо фенерът на Полант можеше да промени света завинаги?

Задълбочен документален филм на Виктор Максименков за „вечните светила“ от миналото бележи популярност в Русия. 

Авторът разяснява, че тази технология

не е на някаква изгубена цивилизация, да речем Атлантида. „Вечни лампи“ са открити в храмове и подземни гробници от Средновековието и дори по-късно. 

Например „най-вечният“ от тях е така нареченият „Фенер на Полант“. Открит е в гробница близо до Рим през 1401 г. и горял повече от две хиляди години без никакво захранване и човешка намеса.

Освен това в древните хроники за такива лампи се говори като за нещо обикновено.

Ако „Фенерът на Полант“ е представлявал

интерес за тогавашния летописец това изобщо не е било технологична мистерия. А просто удивително дълъг срок на годност на лампа горяла в подземие.

Най-поразителното е, че с появата на фотографията през 19 век технологията на лампите без гориво се вижда върху снимките навсякъде и навсякъде. Освен това фотографите не премахват това чудо от фотосите.

Ето и един пример с осветлението в Москва

през 1896 г. по повод коронацията на Николай II.

За съжаление няма толкова много такива фотографии. Тези, които забраниха и унищожиха технологията на безплатно и постоянно осветление се опитаха да унищожат всички следи от „вечните лампи“. 

И това се случва точно в началото на ХХ век, когато нефтът и газът се превръщат в източници на електричество. Тогава собствениците на изкопаеми въглеводороди стават и собственици на планетата.

Сега разбираме преследването на

такива изключителни учени като Никола Тесла. Тези гении, както изглежда, са успели да преоткрият етерната енергия, безплатна и неограничена за всички жители на Земята. 

Именно в началото на ХХ век „етерът“ е обявен за псевдонаучна концепция и те се опитват да забравят за нея завинаги.

Виктор Масименков задава и въпроса: ще се върнем ли към тези изгубени технологии?

Освен безплатни те са екологични

и безопасни за планетата. Едва ли можем да кажем това за въглеродните източници на енергия, и за атомните електроцентрали?

Всички тези източници на съвременна енергия, включително така наречените „зелени“, са неефективни и разрушителни за нашата планета. 

За да се върнете към миналото по отношение на енергията, първо трябва да промените съществуващия социален начин на живот, който е “демократичен” на хартия и обявен като такъв само на думи.

В действителност това е чисто търговско общество

създадено от определен кръг. Тяхната цел е печалба и власт и са способни на всяко престъпление. 

А най-голямато престъпление е укриването на истинската история на човечеството. Включително и на уникални технологии от миналото, които могат коренно да променят живота и го направят по-добър.

За съжаление ние сме роби на тези хора и само ако се освободим от тягосната хватка на зловещите господари ще станем звездна цивилизация.

изт.