Тайни и загадки

Защо фенерът на Полант можеше да промени света завинаги?

Интересен документален филм на Виктор Максименков за „вечните светила“ от миналото бележи популярност в Русия. 

Авторът разяснява, че тази технология не е на някаква изгубена цивилизация, да речем Атлантида. „Вечни лампи“ са открити в храмове и подземни гробници от Средновековието и дори по-късно. 

Например „най-вечният“ от тях е така нареченият „Фенер на Полант“. Открит е в гробница близо до Рим през 1401 г. и горял повече от две хиляди години без никакво захранване и човешка намеса.

Освен това в древните хроники за такива лампи се говори като за нещо обикновено.

Ако „Фенерът на Полант“ е представлявал интерес за тогавашния летописец това изобщо не е било технологична мистерия. А просто удивително дълъг срок на годност на лампа горяла в подземие.

Най-поразителното е, че с появата на фотографията през 19 век технологията на лампите без гориво се вижда върху снимките навсякъде и навсякъде. Освен това фотографите не премахват това чудо от фотосите.

Ето и един пример с осветлението в Москва през 1896 г. по повод коронацията на Николай II.

За съжаление няма толкова много такива фотографии. Тези, които забраниха и унищожиха технологията на безплатно и постоянно осветление се опитаха да унищожат всички следи от „вечните лампи“. 

И това се случи точно в началото на ХХ век, когато нефтът и газът се превърнаха в източници на електричество. Тогава собствениците на изкопаеми въглеводороди станаха собственици на планетата.

Сега разбираме преследването на такива изключителни учени като Никола Тесла. Тези гении, както изглежда, са успели да преоткрият етерната енергия, безплатна и неограничена за всички жители на Земята. 

Именно в началото на ХХ век етерът е обявен за псевдонаучна концепция и те се опитват да забравят за нея завинаги.

Въпреки че ехото на „ефирното знание“ е в човешкия речник отдавна, нима забравихме израза: „Радио София е в ефир на живо“.

Виктор Масименков задава и въпроса: ще се върнем ли към тези изгубени технологии?

Освен безплатни те са и екологични и безопасни за планетата. Едва ли можем да кажем това за въглеродните източници на енергия, и за атомните електроцентрали?

Всички тези източници на съвременна енергия, включително така наречените „зелени“, са неефективни и разрушителни за нашата планета. 

За да се върнете към миналото по отношение на енергията, първо трябва да промените съществуващия социален начин на живот, който е “демократичен” на хартия и обявен като такъв само на думи.

В действителност това е чисто търговско общество създадено от определен кръг. Тяхната цел е печалба и власт и са способни на всяко престъпление. 

А най-голямато престъпление е укриването на истинската история на човечеството. Включително е на много уникални технологии от миналото, които могат коренно да променят живота ни към по-добро.

За съжаление ние сме роби на тези хора и няма изгледи да се освободим от тягосната хватка на зловещите господари.