Хипотези

Защо сме толкова силно привлечени от съзвездието Орион?

Гледано от Земята, съзвездието Орион е от най – известните звездни формации в нощното небе.

И е било почитано от древните култури по целия свят, хиляди години. Наименувано е на гръцкия полубог Орион, през 8 – ми век пр. н. е., когато свързали звездите от главата, раменете, кръста и краката на човек.

Астрономът Сет Шостак казва,

че Орион е вероятно най-разпознаваемото съзвездие в небето, може би второто след Голямата мечка.

Близо е до екватора и в Северното полукълбо е видимо през зимата. Има много ярки звезди на голяма площ, което е тялото на Орион.

Има три главни звезди в съзвездието, които са Алнилам, Алнитак, Минтака. Те са звездите от Пояса на Орион. Повечето хора разпознават това съзвездие заради тези три звезди на една линия.

Писателят Майкъл Бара настоява, че Сириус и Орион са от критично значение, защото те пресъздават Озирис и Изида, богът и богинята от египетската цивилизация, които в крайна сметка, са помогнали за скока на цялата човешка цивилизация.

Така, че за древните египтяни Орион бил Озирис, съзвездие, което е буквално живото въплъщение на великия бог Озирис, който винаги е над главите ни. Той гледа и винаги ни съди, защото в края ще бъде този, който ще реши дали да имаме вечен живот.

Но може да имаме и друга участ: Да бъдем отново рециклирани и духовно да започнем всичко отначало.

Изследователят Уилям Хенри твърди:

Когато слушаме древните египтяни, те ясно ни казват, че целта на Голямата пирамида не е за гробница. А  по-скоро като вид утроба на трансформация.

Фараонът влизал вътре като човек и чрез технологичен процес, за който пирамидата е построена, той се трансформирал в бог. Така, че той вече се бил възнесъл, в състояние на пътуване към звездите и също така ще се завърне.

Изглежда те са искали да създадат един вид древна ракетна площадка, нещо като Кейп Канаверал на фараоните. Идеята била да се изгради хардуер, за да може душата да отиде към тези звезди“.

Възможно ли е фараоните от древен Египет да са били способни да отиват и да се връщат от звездите на Орион, използвайки пирамидите?

Според някои изследователи доказателство може да се открие от изследването на серията от въздушни шахти, вградени в Голямата пирамида.

Въздушни шахти, сочещи право към звездите от Орион и Сириус. Има и такива, които вярват, че доказателство може да бъде намерено в средата на Нубийската пустиня, където изследователи са открили може би най-старият на света мегалитен комплекс сочещ към Орион.

Може би по-дълбоко разбиране за Орион

ще намерим в руините на Теотиуакан. Разположението на пирамидите от Теотиуакан са във формация на Колана на Орион.

Маите са много конкретни в разказите за „Колана на Орион“. Те казват, че това е моментът на Създаването.

През 3114 г. пр. н. е., боговете дошли от небето на Земята, според споразумение. И това споразумение е „подписано“ в Теотиуакан.

Как може да има подобни структури сочещи Орион построени от цивилизации на хиляди километри една от друга?

Било ли е просто космическа случайност, че както египтяните, така и маите са почитали същото съзвездие.

Или може наистина да има връзка между Орион и раждането на човечеството? Може да има небесен план, разработен от древна цивилизация, която е отдавна е продължила да засява Вселената.

И затова ние откриваме всички тези орионови корелации в различни места по земното кълбо. Защото един – единствен източник е разпространил този вид митологически материал навсякъде по света.

Като се има предвид, че Мъглявината Орион е разсадник на звезди възможно ли е звездите от Колана на Орион, буквално да маркират мястото в галактиката, откъдето започва целия живот на Земята?

Ако отидем до съзвездието Орион или звездите, които образуват Орион, по – специално около мъглявината Орион, където се формират звезди ще намерим регион от галактиката много подобен на нашия, но много по-активен.

Вероятно един ден ще разгадаем мистерията за Орион и ще разкрием небесният произход вътре в себе си.

НП/АА