Съзнание

Защо толкова се увличаме по мечтата живот след края?

Американският милиардер Робърт Бигелоу, участващ и в изследванията на НЛО е готов да плати 1 милион долара на всеки, който намери доказателства за живот след смъртта. Това съобщава информационното издание „Дейли Стар“.

Робърт Бигелоу основа Института за изследване на съзнанието (BICS) през юни 2020 г., за да подкрепи изследвания, насочени към установяване какво се случва след смъртта на човек.

Това решение милиардерът взима

след смъртта на съпругата му Даяна Мона Бигелоу. Бигелоу се надява да привлече общественото внимание към живота след смъртта.

Милиардерът каза, че създадената от него институция е добре да помогне на обществеността и научните среди да разберат важността на това изследване.

Смъртта на нашето  физическо тяло не е краят

на съзнателното ни съществуване. Смята се, че нашата идентичност се крие в спомените ни, които предполагаемо се записват завинаги в нашия мозък.

Съществува версия, че ако те се копират и качат на компютър, или бъдат дублирани и инплантирани в чуждо тяло, то има шанс да се продължи живот по този начин.

За жалост спомените не работят по този начин. Те непрестанно се обновяват в плавен процес, който зависи от функционалността на невроните в мозъка ни.

Душата има директно влияние върху нашия живот

Тя определя с кого да се срещаме, какво да работим, с кого да излизаме, колко деца искаме, каква кола да си вземем, да се разведем или продължим.

Ние притежаваме уникален подарък от Бог. За по-добър не можем и да мечтаем.

Душата ръководи вечното си движение с размаха на вселенски диригент.

И колкото по-добър е оркестъра, толкова по-добро ще е изпълнението на произведението „Вечен живот“.

НП/2021