Новини

Земни чакри и вихри: Земната енергийна мрежа, Част II

4. Сърдечна чакра: Гластънбъри и Шафтсбъри, Англия

Гластънбъри, Съмърсет и Шафтсбъри и Дорсет определят центъра на световната сърдечна чакра.

Гластънбъри е дом на Светия Граал, а Шафтсбъри е върхът на Свещеното копие на съдбата.

Когато земните енергии на Гластънбъри се обединят с тези на Шафтсбъри, артерията на Дъговата змия, може да предостави безсмъртни честоти на Светия Граал, както и на всички същества по света.

Голямата окръжност на артерията на Дъговата змия, пъува от Урулу до Сергиев Посад в Русия и пресича Дания преди да навлезе в Англия.

Каменният комплекс Ейвбъри и хълмът Тор в Гластънбъри са едни от най-известните сърдечни „акупунктурни“ точки. Ширината на леевата артерия се разпростира от южния бряг на Шафтсбъри до северния бряг на Гластънбъри.

През Средновековието се е казвало, че ако игуменът на Гластънбъри се ожени за игуменката на Шафтбъри, децата им ще бъдат по-богати от краля на Англия. Това е алхимична загадка.

Ако се обедният архетипите на двете области, тогава и любовта ще се обедини по революционен начин.

За онези, които изучават Кабала, тази алхимична формула обединява Бина (Граал) с Чокма (Жезъл). Граалът, управляван от Волята на земния дух има силата да премахне всички граници между нациите.

Ако сърцето на Земята се разшири до пълния си кръг, тогава болката, страданието и физическата смърт ще изчезне от света.

Енергията на Дъговата змия продължава пътя си от Урулу до Бали, през Сергиев Посад и стига чак до ширините на Шафтсбъри и Гластънбъри.

Тя има спосбоността да измества силата от трета чакра към четвърта. Също и да прави едновременен двоен импулс в двете посоки и така да завърши великия световен кръг.

5. Гърлена чакра: Пирамидите в Гиза, планината Синай, Египет и Елеонският хълм, Йерусалим

Гласът на света се разпростира, чрез тази чакра. Тя има въртяща функция, помага и дава сила на артерията на Дъговата змия да се движи на дълги разстояния.

Тя е сфера от петте енергийни чакри в Близкия изток и е основен компонент на друга жизнена структура на Земята – „Четирите вихри или „въртящите се колела“, които регулират качествата на четирите елемента – огън, въздух, вода и земя.

Докато хората не се научат да слушат и уважават гласа Земния дух, никога няма да се хармонизират с целта на живота.

Центъра на гърлената чакра се определя най-добре, чрез тези три места. Планината Синай е точката, от която се построява кръгът.

Безсмъртният Мойсей, който носел мъдростта на Кабала, прекосил бездната и съзрял Вечността в Синай.

Голямата пирамида в Гиза е една от малкото изкуствени земни чакри. Трябва да обединим собствената си истинска воля с най-висшата цел на Земята. След това да я проектираме от Кралската зала на Голямата пирамида или от нейния върха.

На източния край на Йерусалим е Елеонският хълм, който гледа към мистичната Златна порта. Тя е фокус към Еврейския, Християнския и Ислямския футуризъм.

Ако Безсмъртието е ключът и архетипно Слово, то Словото трябва да се разпространи от Елеонския хълм, за да могат всички култури да го чуят и Златните порти да се отворят за всички.

6. Чакра на Третото око: Куе Малек Сиа, Тройната граница на Иран, Афганистан и Пакистан

Тази земна чакра, подобно на другите има геометричен център и идеална разширена обиколка.

Разликата е, че „третото око“ се движи само на 1 дванадесета по пътя си около света. На запад в зората на всяка нова ера.

Имената на ерите са взети от 12-те зодиакални знака. Сега се казва, че излизаме от ерата на Рибите и влизаме в ерата на Водолея.

Когато дойде времето, духът на Земята ще изпрати сигнал, който да прикани всички сили да се съберат на определена географска точка и да поставят началото на нова ера.

Тази чакра остава на мястото си за 150-200 години, достатъчно дълго за да бъдат въведени новите архетипи на ерата, а след това се изчезва постепенно.

Целта на тази дейност е, да се дестилира събраната през вековете мъдрост за живота на Земята, да използва плодовете и да открие нови посоки на еволюция.

Във всяка нова ера се подчертават различни теми. Състраданието бе ключова дума в ерата на Рибите, думата физическото безсмъртие възниква в ерата на Водолея.

В много региони по света, съществуват легенди за безсмъртните. В тези истории, често се разказва за невидими градове. Примери за това са Пулаки (Бали), Шамбала (Монголия), Авалон (Англия) и Църквата на първородния (библейски).

Тези легенди тълкуват революционна истина – безсмъртието дълго време е съществувало на Земята.

7. Коронна чакра: Кайлаш, Тибет.

Кайлаш е най-свещената планина в Хималаите и е център на световната коронна чакра. Разположена в Тибет, тя е фокус на ежегодното пълнолуние в Скорпион, през април или май.

За Земята, както и за всички безсмъртни, тази Луна бележи новата година по отношение на глобалната еволюция. Седма чакра излъчва целта и Истинската Воля на Земята.

Пълнолунието трябва да се гледа до достигане на кулминацията в Скорпион. В този момент, човек може да намери собствената си Истинска Воля, осветена от духа на Земята.

Легендата за изгубения акорд на Сътворението гласи:

Ако три загубени ноти се намерят и зазвучат заедно, тогава светът ще разкрие своята вечна природа и всички смъртни, ще изчезнат.

Изгубеният акорд може да се възстанови, като се работи със земните чакри. Вслушайте се в звука на възхвалата, излъчвана от Чакра Седем, планина Кайлаш. Чуйте нотката на любовта, която звучи от Чакра Четири, сърдечния център на света. След това чуйте звука на щастливата благодарност, която пее от Чакра Три, Улуру и Катаюта.

Имайте творчеството и мъдростта, за да комбинирате тези три ноти заедно в една сила и да съживите света.

Прочетете Част I тук.

Източник: The Mind Unleashed