България

Живеем в реалност, която заплашва да се превърне в наш дом

Автор: Юлия Караджова, БНР Благоевград

Гост в предаването “Арт сезони” днес бе журналистът Стойчо Керев. Говорихме за новата му книга „Измамна реалност”. 

„Духовното е модерно!“

Така започва книгата и представянето ѝ в страната доказва, че напоследък все повече хора имат нужда да се впишат в това явлениe.

Те са започнали да си задават въпроси като: като кои са, откъде идват, накъде отиват, какви са кармичните им зависимости, кой пише сценарият на живота ни, как можем да развием съзнанието си и да повишим интелигентността си? 

Стойчо Керев пише:

„А да знаеш кой си, всъщност е непрекъснато пътешествие, отклоняващо се както към светлината, така и към мрака.”

И добавя: „В смисъла на доброто, което не оценява и не съди, всеки може да спаси само себе си. Никой не може да промени света. Ако променим нас самите, ще променим и света.

Всеки може, за добро или за зло, да направи нещо лично за себе си и ще отговаря и пред себе си и пред нашия Създател. Сами извървяваме пътя на хаоса, за да открием хармония.

Ние създаваме обстоятелствата около нас и ние можем отново да върнем всичко на мястото му чрез познания, самоопределяне и действие. Кое ни отклонява от пътя? Отговорът е категоричен – илюзиите и  завистта.” 

Избирам цитати от книгата,

за да ви подготвя за разговора, който ще чуете след малко. Ето още един: „Тази книга е за хората, които са готови да приемат познанието като начин на живот.

Да не спират да се образоват и да бъдат любознателни изследователи на своето време. Години наред ние живеем в една реалност, която заплашва да се превърне в наш дом. Но тя не е истинска.

Тази реалност е създавана да направи живота подвластен на понятия, лишени от морал, ценности и стабилни основи. Промяната се случва толкова бързо, че сетивата не успяват да я регистрират.

Сякаш някакъв странен ефект е обгърнал умовете и променя представата за света. Какво, по дяволите, става с този свят? 

Книгата „Измамна реалност” ще бъде представена в Благоевград на 30 септември.