Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Живели ли са динозаврите редом с хората или това е поредната историческа манипулация?

Динозаврите са живели редом с хората в доисторическите времена и това е доказано от скалните рисунки, твърдят някои експерти.

Скалните рисунки, откривани по целия свят, могат да пазят тайни от нашето минало.
От Австралия до Перу древните рисунки показват хора редом с огромни напомнящи динозаври животни.

Находки, открити в планината Ел Торо, изобразяват динозаври, които се протягат нагоре, за да ядат листа от горните клони на дърветата.

Някои категорично твърдят, че такива картини са безспорно доказателство: „ако помислите логично фактът, че тези неща съществуват, е доказателство, че това се е случило“.

Как иначе древният човек би могъл да знае как изглеждат те? Но официалната наука се отнася скептично към такива твърдения.

Според нея не е задължително древният художник да е виждал лично нарисуваните динозаври.

Протоцератопс − един от най-силно тиражираните динозаври, е запечатан в скулптури в стотици страни.

Напоследък в Китай все по-често се срещат предмети на културата на Хуншан, по-специално гравюри върху камък, на които има много изображения на динозаври.

Някои алтернативни експерти са твърдо убедени, че за да могат динозаврите да станат толкова често срещана част от изкуството в много култури, хората трябва да са ги виждали сами и да ги нарисуват.

Изображения на динозаври съществуват във всички форми на изкуството – изпитват промени в начина на живот и култура.

Църквата на Светата Троица в Грузия, датираща от 1300 г., има образи на огромни същества, издълбани в стените над прозорците на арки.

Херодот, историк от 5-ти век пр.н.е., документира съществуването на „крилати змейове“.

Той пише: „Има място в Арабия, разположено много близо до град Бутох, на което отидох, когато чух за крилати змейове; и когато пристигнах там, видях костите и прешлените на съществата, в такива количества, че би било невъзможно да се опише.

Формата на змията е подобна на формата на водна змия; но има крила без пера, които са по-скоро като прилепни крила „.

НП/2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.