Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Зигмар Габриел срещу Меркел на предстоящите избори в Германия

Председателят на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел ще се изправи срещу канцлера Ангела Меркел на парламентарните избори, които ще се проведат тази година.

Габриел е взел решението си, след като се е срещнал с партийни функционери от ГСДП и след като е получил препоръки и критики от бившия федерален канцлер Герхард Шрьодер. Все още няма официално потвърждение от партията. Очаква се тя официално да обяви кандидатурата си за канцлер на 29 януари.

Очаква се ГСДП да избере 57-годишния Габриел за свой кандидат, след като настоящият председател на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че не планира да се кандидатира за поста. Габриел в момента е вицеканцлер в коалиционното правителство на Германия, състоящо се от ГСДП, Християн-демократическия съюз на Меркел и от баварския Християн-социален съюз.

Фокус

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.