Новини

Значението и енергията на дните от седмицата

Дните от седмицата носят своя собствена вибрация

Специфичната сила на деня е повлияна от планетите, вашите собствени житейски обстоятелства и енергийно тяло, но въпреки това всеки ден има и своя собствена вибрация.

В древните времена дните от седмицата били наречени на планетите. Всеки ден имал определено значние и бил специален.

Интересно е, че когато погледнем назад към енергийното значение на дните от седмицата, то все още е актуално.

Не случайно събота и неделя са почивни дни, а останалите дни са част от работната седмица.

Понеделник

Понеделник е денят на Луната, ден за встъпване в нашия истински потенциал, интуиция и емоции.

Той наистина поставя емоционалния тон на седмицата, защото Луната дава да разберем емоциите си и какво искаме да постигнем през идните дни.

Много хора изпитват ужас, само при мисълта за понеделник. Това е така, защото емоциите могат да се разбъркват в деня на Луната, което помага да се чувстваме мрачни и мудни.

Ако не сте фен на понеделник, може да има някаква основна емоционална енергия, с която се борите.

Въпреки това, може да доведе и до положителна вълна от мотивация и енергия. Ако се чувстваме положително спрямо живота и емоционално здрави, понеделник може да помогне да продължим напред и да изградим позитивен план за седмицата.

Вторник

Вторник се управлява от планетата на действие и енергия – Марс и е чудесен ден за завършване на нещата.

Ако понеделникът е за определяне на емоционалния тонус, вторник трябва да сложим нещата в действие.

Вторник е идеалният ден за стартиране на проекти, вземане на решения, особено когато става въпрос за вашата кариера. Енергията на деня ще ви помогне да постигнете напредък във всички области на живота си и е отлична за бъдете в хармония със страстите си.

За да използвате енергията във вторник, разберете какво искате и след това отидете и го направете. Енергията на Марс дава стимул и страст да следваме нашите цели, мечти и желания.

Сряда

Сряда се управлява от планетата на комуникациите и изразяването – Меркурий. Това прави денят идеален за да разберете какво искате и на къде отивате.

Сряда е идеалното време да планирате срещи и всякакви важни обаждания. Също така е идеалният ден да изразите чувствата си на любим човек и да наваксате всяка кореспонденция.

Меркурий управлява висшия ум и идеите обикновено процъфтяват в сряда. Запазете този ден за семинари и измислете творчески проекти. Идеално време да се изяснят всякакви трудни житейски решения.

Като средата на седмицата, енергията на сряда също ни дава представа дали обръщаме внимание на нашите нужди и каква енергия изразяваме във Вселената.

За да бъде най-ефективна енергията на сряда, използвайте възможността да изразите себе си и да помислите дали енергията, която изпращате във Вселената, е съобразена с това, което искате за себе си.

Четвъртък

Четвъртък е денят на Юпитер, планетата на позитивност и разширяване, през което време може да ви научи на нови неща и да разшири съзнанието.

Към края на работната седмица, енергията на четвъртък позволява да бъдем продуктивни и помага да се погрижим за въпросите, на които търсим отговори през последните няколко дни.

Четвъртък е лек и позитивен ден, който помага да приключим нещата и да бъдем по-отворени към изучаването на нови. Четвъртък служи и като напомняне за благодарност към изминалите дни и за всичко, което сте научили и постигнали.

Енергията на четвъртък също подкрепя всички неща, които позволяват да се разтворим, независимо дали духовно или психически.

Това е идеалното време за започване на нова духовна практика или ново хоби. Също така е добър момент за приключване на финансовите въпроси или управлявление на парите.

За да използвате енергията на четвъртък ефективно, направете така,че да почувствате благодарност и позитивност от момента, в който се събудите.

Петък

Петък е денят на Венера, планетата на любовта и творчеството. Прекрасен ден за отдих и свързване с други хора.

Романтичната енергия на Венера, дава социално настроение и подтиква да мислим за нещата, които обичаме. Добър ден за вечерни срещи и интимни връзки.

Енергията на петък, също позволява да бъдем креативни и да привнесем ново вдъхновение на всички проекти, по които работим.

Идеалното време да се поглезите и да подновите рутинните си навици за красота. Опитайте се да не планирате нищо прекалено напрегнато в петък, тъй като това е ден за почивка и забавление.

Събота

Денят на Сатурн, който казва да поемем отговорност и да се организираме. Сатурн ни кара да бъдем балансирани и приземени.

Събота е добър ден за организиране на идната и изминала седмица, това дава възможност да наваксаме и да напреднем.

Неделя

Неделя е ден на Слънцето, перфектен ден за почивка, отпускане и свързване с вашата истинска същност.

Енергията на деня, наистина подкрепя саморефлексията, духовния растеж и дава времето, което е необходимо за възстановяване на душата.

Неделята носи със себе си красива атмосфера за отпускане и центриране и пренасочване към следващата седмица. Неделя е идеалното време да се съсредоточите върху въпроси, свързани с вашето здраве и благополучие.

Социалните събирания, също могат да бъдат хармонични и лесни, а емоциите ще се чувстват по-меки и нежни.

Всеки ден носи своята уникална вибрация и когато се настроите за нейната енергия, ще започнете да забелязвате как да оформяте, и насочвате вашата седмица.

Източник: Forever Conscious