Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ДА ПРАВИМ В НАЙ-ТРУДНИТЕ МОМЕНТИ?

Страхът от живота

Фаталистът е далеч от спокойствието. Той е страхливец, роб на средата, в която живее. Фаталистът гледа на живота си като на кораб без рул, който плава през океана на времето.

Той няма компас, нито карта или пристанище, към което плава. Това състояние определено не е спокойствие.

Защо е необходима смелост

Човекът, който може да се нарече спокоен, е определил точна посока в живота си. Той е готов да посрещне всички препятствия, които неминуемо ще се озоват на пътя му.

Неговото спокойствие идва от разбирането, че в кризисни моменти най-важно е да се запази яснота на съзнанието.

И въпреки че курсът му може да претърпи известни промени, рано или късно отново ще намери път към своето пристанище.

Важно още е, че след като спокойният човек постигне целта си, той не отдава голямо значение на цената, която е платил за нея. Това е така, защото знае, че е направил най-доброто, на което е способен.

Спокойствието като победа

Изправете се срещу това, което ви смущава, упражнете волята си, за да се справите със ситуацията. Ще видите, че малко по малко грижите ви ще се изпарят.

Така, ако в живота ви настъпят тежки моменти, сблъскате се с нищетата или нещо, за което цял живот сте се борили, се струти, ще сте подготвени.

Спокойствието не може да бъде придобито само по себе си. То е комбинация от серия добродетели.

Спокойствието е едно от най-трудно постижимите качества в човешкия живот. То отразява целенасоченост, абсолютна самоувереност и съзнателна сила, готова да бъде фокусирана и да се справи с всяко предизвикателство.

artofmanliness.com

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.