Новини

Знаете ли какво е EP3172319A1 и каква е връзката с COVID-19

Днес вече 142 са заразените с COVID-19, съобщават от Кризисния щаб. Вирусът вече е и в Шумен и така разширява географията на заразата у нас.

Сега за това, което видяхме в мрежата:

В директорията на Гугъл за открития и патенти откриваме пълното описание на коронавирус. От него специалистите вероятно ще научат много за вируса.

Предлагаме на вниманието ви малък откъс от изобретението без претенцията за прецизен научен превод. В края на статията има линк към патент EP3172319A1 и можете сами да прочетете пълната информация.

Коронавирусът

Настоящото изобретение осигурява жив, атенюиран коронавирус, съдържащ вариантен репликационен ген, кодиращ полипротеини, включващ мутация в един или повече неструктурни протеини (и) (nsp) -10, nsp-14, nsp-15 или nsp-16.

Коронавирусът може да се използва като ваксина за лечение и / или предотвратяване на заболяване, като инфекциозен бронхит, в субект.

Област на изобретението

Настоящото изобретение се отнася до атенюиран коронавирус, съдържащ вариантен ген на реплика, който кара вируса да има намалена патогенност.

Настоящото изобретение също се отнася до използването на такъв коронавирус във ваксина за предотвратяване и / или лечение на заболяване.

Предшестващо състояние на изобретението

Вирусът на инфекциозния бронхит по птиците (IBV), етиологичният причинител на инфекциозен бронхит (IB) е силно инфекциозен и заразен патоген на домашната птица, който се размножава предимно в дихателните пътища, но и в епителните клетки на червата, бъбреците и яйцепровода.

IBV е член на ордена Nidovirales, Family Coronaviridae, подсемейство Coronavirinae и род Gammacoronavirus; генетично много подобни коронавируси причиняват заболяване при пуйки, токачки и фазани.

Клиничните признаци на IB включват кихане, трахеални хрипове, назален секрет и хрипове. Месните птици имат намалено наддаване на тегло, докато птиците, снасящи яйца, снасят по-малко яйца и произвеждат яйца с лошо качество.

Респираторната инфекция предразполага пилетата към вторични бактериални инфекции, които могат да бъдат фатални при пилетата.

Вирусът може също да причини трайно увреждане на яйцепровода, особено при пилета, което води до намаляване на производството и качеството на яйцата; и бъбреците, понякога водещи до бъбречно заболяване, което може да бъде фатално.

Съобщава се, че IBV е отговорен за по-голяма икономическа загуба на птицевъдството, отколкото всяка друга инфекциозна болест.

Текстът продължава да описва изобретението. Ние както се досещате не сме генни инжинери, но пък ни се стори доста познато и затова ви предлагаме тази информация.

Линк към патент EP3172319A1 и неговите автори: Erica Bickerton, Sarah KEEP и Paul Britton.

Може би експертите ще имат по-голяма полза от публикацията. В линка е пълния текст на патента.

За нас остава да спазваме изискванията на Кризисния щаб.

Останете си вкъщи!

Моля да ни извините за евентуални неточности в примерния превод.