Новини

Знаете ли кой е духът, който яде тялото? Истината за тъмния демон

Всички знаят, че алкохолът може да бъде вреден за здравето при редовна употреба. Но възможно ли е алкохолът да бъде вреден за духовното здраве на човек?

Тъмният произход на алкохола


Повечето хора не са наясно, че алкохолът има дълбока духовна основа. Самата дума „алкохол“ идва от арабски „al-kuhl“, което се превежда като „дух, който яде тяло“, а също така има и английския термин „ghoul“.

Във фолклора в Близкия изток, ghoul се смята демон, който се храни човешки тела, понякога трупове, които краде или живи деца.

В допълнение на това, алкохолът се появява в древните близкоизточни текстове като метафора за „жизнена вода“ или „духът“.

Също така изглежда, че е играл съществена роля за алхимиците от древността.

Алкохол и духовност


Джейсън Кристоф обяснява, че в алхимията алкохолът е бил „използван за извличане на душевната същност от съществото“. Смятало се е, че ако човек приеме алкохол в тялото си, тогава той ще извлече същността на душата.

Това би направило тялото уязвимо за скитащи духове, които са невидими.

Кристоф твърди, че алкохолът кара хората да се държат по начин, по който обикновено не биха постъпили. Това било така, защото тъмен демон поема контрола над тялото.

Това може да доведе до насилие, сексуална безразборност, дребни престъпни действия и спорове.

Кристоф твърди, че алкохолът може да доведе до припадъци, тъй като „Обикновено, когато някой се помрачи след употреба на алкохол или се замърси по други начини, тялото им бива обладано от друго същество.“

Манипулации на тема алкохол


Това поставя въпроса защо алкохолът, който може да бъде класифициран като утопично лекарство, все още е легален в повечето страни по света, докато толкова много други вещества, които водят до подобни (или по-малко вредни) ефекти, са забранени.

Здравословните проблеми, причинени от прекомерна употреба на алкохол са добре известни, включващи депресия на нервната система, увреждане на черния дроб, увреждане на имунната система и леко увреждане на мозъка.

Това е едниственият официално разрешен наркотик в цял свят в неограничени количества и печалбата от продажбата му е космическа.

Обратно на логиката употребата на психотропни вещества и утопични лекарства е строго контролирана в Съединените щати. И това независимо от доказателствата, че много от тези вещества нямат противопоказни ефекти.

Те дори могат да имат дългосрочно положително въздействие върху здравето и благополучието на човек. То тези теми е писано и коментирано не веднъж.

Фактът, че тези вещества са ограничени, а достъпът до алкохол не се третира по подобен начин някои хора смятат, че съзнателно се използват отрицателните му духовни свойства, за да държи населението в подчинение.

Това би направило хората обезсърчени, болнави и лишени от духовна цялост.

Източник: Disclose