Новини

Зукърбърг си плати сметката за интернет

Милиардерът Марк Зукърбърг загуби над 6 милиарда долара само за няколко часа. Оказва се загубите са много повече от обявения 1 млрд. долара.

Уебсайтовете на неговата технологична империя

(включително Facebook, Instagram и WhatsApp) се сринаха на обяд в понеделник, 4 октомври 2021 г. и това доведе до световен колапс.

Това не е огромна загуба за Зукърбърг, един от най-богатите хора в света, оставяйки му общо 117 милиарда долара.

Дори сега той е шестият най-богат човек в света. За сравнение, Джеф Безос има състояние от 185.8 милиарда долара към първото тримесечие на 2021 година.

Хронологията казва, че около 19:00 ET, Facebook и Instagram бяха отново онлайн.

Предполагаем служител на „екипа за възстановяване“ на Facebook заяви, че провалът вероятно се дължи на неуспешен опит за настройка.

Потребителите на интернет

обаче имат съвсем различно мнение по отношение на този инцидент, едно от които е хакерска атака.

Сега, когато услугата във Facebook и нейните дъщерни дружества отново е онлайн, най-вълнуващите стъпки тепърва предстоят, тъй като взаимодействащите компании вече изчисляват щетите и се адаптират, за да предотвратят това да се случи отново.

Как мрежата срещна дигиталния апокалипсис?

„Цифровият апокалипсис“, обхванал целия свят, вдъхнови потребителите на мрежата за нова партида мемове.

© Trojan_Horse/Twitter

Едно от действащите лица в шегите беше милиардерът, основател и ръководител на Facebook Марк Зукърбърг. Той е обявен за баща на „падането на интернет“.

По време на този мащабен провал Зукърбърг, като герой на мемове, е „пробван“ с различни роли, включително електротехник, възстановяващ окабеляването, както и сърфист, който се втурва през вълните към център за данни, за да поправи всичко.

Някои потребители обаче видяха друго. Те написаха – „Зукърбърг, вече си ще плаща за интернет“.

НП/2021