Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ЗВЕЗДНИ КАРТИ ОТ ПРЕДИ 40000 ГОДИНИ ИЗУМЯВАТ С ТОЧНОСТ

Нима все още за някого е изненада, че цивилизациите преди нас са имали изключително задълбочени познания за звездите?

По какъв начин учените доказват, че звездни карти са били изобразявани преди повече от 40000 години? Какви са тайните на скалните рисунки, пръснати из пещерите в Европа?

Тайната на пещерните рисунки

Изображенията, които се смятат за едни от най-старите пещерни рисунки в света, ни разкриват повече, отколкото сме виждали в тях досега.

Те недвусмислено доказват, че древните хора са имали напреднали и сложни познания по астрономия.

Още по-силно въздействат и звездните рисунки от пещерата Магура, Белоградчишко.

Оказва се, че древните са оставили след себе си звездни карти, които датират от преди повече от 40000 години. Това е, което откриваме по стените на редица пещери в цяла Европа.

Изследователите предполагат, че рисунките са резултат от стриктно проследяване на времето, внимателно наблюдение на звездите и промяната на позицията им в нощното небе.

Астрономия, комети, интелект

Пещерните рисунки, разпръснати из цяла Европа, не са просто изображения на диви животни. Това е остаряло, а вече и оборено от науката, тълкуване.

Истината е, че различните животински символи представляват съзвездия на звезди в нощното небе. Те били използвани, за да представят дати и да отбележат значими събития като удар с комета.

Предположението идва от ново изследване, публикувано в гръцкото издание „Athens Journal of History“.

Проучването потвърждава това, което много автори дълго време теоретизират. А именно, че нашите предци не са били толкова примитивни, колкото с лекота сме допускали досега.

Преди 40000 години древните са проследявали понятието време, използвайки познания за позицията на звездите и тяхната бавна промяна.

Били са наясно с процеси, случващи се в продължение на хиляди години и според мнозина са били по образовани от нас.

Учените откриват, че във всички пещерни рисунки се използват сродни методи за предаване на информацията въз основа на сложна астрономия.

Без значение, че разликата между някои образци може да бъде десетки хиляди години.

„Ранното пещерно изкуство показва, че хората са имали напреднали познания за нощното небе през последната ледникова епоха. Интелектуално, те днес едва ли биха се различавали много от нас. Тези открития подкрепят теорията за многобройните въздействия на комети в хода на човешкото развитие. Вероятно ще революционизират начина, по които разглеждаме праисторическите популации“, посочва един от изследователите.

Древна астрология

По химически път учените датират боята, използвана от древните хора при изобразяването на животни в различни пещери.

Знаейки периода, използват софтуер, който прави възстановка на позицията на звездите, по времето, в което пещерните рисунки са оставени.

По този начин учените отриват, че това, което се приемаше за абстрактни изображения на животни, далеч не е толкова просто.

Рисунките всъщност са зодиакални знаци, базирани на съзвездията, които се се виждали по онова време.

Ancient Code

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.